Spring til hovedindhold

:sun_with_face: Planlæg jeres sommerfest, polterabend, eller enhver fest med underholdning fra Mystery Makers. Oplev sjove og unikke stunder med venner, familie og kollegaer i det skønne sommervejr! :sun_with_face:

Searching Availability...

Sådan kan tv-serier lære dig at slå et escape room

13. jun 2022

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan faktisk bruge TV-serier til noget nyttigt – nemlig til at hjælpe dig i escape room verden. Vi har samlet tre serier, som kan bidrage til, at du har nemmere ved at slå et escape room. Lyder det ikke som endnu en god undskyldning for at binge-watche endnu en serie?

Criminal Minds

Den amerikanske hitserie følger FBIs elitegruppe “Behavioural Analysis Unie (BAU)” af profillister, der analyserer landets farligste mistænkte i håb om at kunne forudsige deres næste træk. Holdet analyserer alt fra potentielle barndomstraumer til nylige diagnoser, som alt sammen hjælper dem et skridt tættere på at forstå morderen og hans motiv. Ved at udarbejde en profil af hvem morderen er og hvad han vil, kommer de også nærmere sporene, gerningsmanden kan have efterladt bag sig. Det er især ved hjælp af “think like the suspect” at holdet finder frem til flest spor.
Hvis du prøver kræfter med et escape room, hvor man f.eks. skal undslippe en psykopatisk seriemorders kælder som i vores The Killing Room, kan man med fordel anvende samme elementer, BAU-holdet gør brug af. På trods af, at der måske ikke ligefrem er tid og ressourcer til at analysere barndomstraumer, kan du stadig gøre brug af mange af Criminal Minds’ gruppens teknikker. Jo bedre du er til at sætte dig ind i escape roomets hovedperson, jo nemmere har du også ved at finde potentielle spor og ledetråde i selve rummet. Tænk som morderen – hvor ville han gemme nøglen til låsen?

A Series of Unfortunate Events

Serien, der på dansk hedder “En Ulykke Kommer Sjældent Alene”, følger de tre Baudelaire-børn, Violet, Klaus og Sunny, som følge af deres forældres dødsfald under ødelæggelsen af deres hjem, er blevet forældreløse. Mens børnene kastes rundt mellem forskellige plejehjem forfølges de af Grev Olaf, som ønsker at få kontrol over den enorme Baudelaire-arv, før børnene selv bliver myndige. Men for at få arven, må Grev Olaf først skille sig af med de tre søskende. Igennem hele serien bliver deres liv sat på prøve igen og igen, hvor kun deres kreativitet kan redde dem – som den gang på gang også gør. De tre søskende er et uovervindeligt team, vi nødigt ville konkurrere i et escape room med, men hvis arbejdsmetoder vi kan tage ved lære af. Violet har udtrykket: “there is always something”, når det kommer til at undslippe uheldige eller potentielt dødelige situationer. Hun lykkes altid i at finde materialer, der kan anvendes til at undslippe, uanset omstændighederne. Dette kan man med god grund overføre til escape rooms. For der er ALITD noget. Har du kigget ovre i hjørnet? Er der egentlig noget mellem puderne på den sofa? Eller måske hænger svaret lige oppe over dig i loftet? Gør som Violet og hold dette ordsprog i mente – så vil du helt klart have større succes med at finde ledetråde og nøgler i et escape room.

FRIENDS

Vi ved, hvad du tænker, men ja, FRIENDS kan faktisk hjælpe til en escape room sejr! På trods af, at serien på ingen måde har kriminelle undertoner, (udover det afsnit hvor Phoebe dater en politimand), er der stadig meget du kan tage brug af derfra, som vil komme dig til gode i et escape room. En af de mest populære serier i vores tid, følger de seks venner Joey, Ross, Chandler, Rachel, Phoebe og Monica gennem deres op- og nedture i New York City. Elementerne der er værd at bide mærke i, når det kommer til escape room teknikker, er at trods forskelligheder, holder de seks venner altid sammen. Én er palæontolog, mens en anden arbejder med mode, men det stopper dem ikke for at hygge sig og samarbejde i modvind. Når man som gruppe er i escape room, bliver gruppedynamikken i allerhøjeste grad sat på prøve. Ikke nok med, at man må være tålmodige med hinanden, så bør man også udnytte det faktum, at I alle kommer med forskellige tankegange, indgangsvinkler og teknikker. Det er derfor ikke kun jeres chance for at bevise, at I er skarpe nok til at samarbejde og undslippe escape roomet, men det er også jeres chance for at vise, at I holder mindst lige så godt sammen som FRIENDS-holdet – også under pres.

Har du allerede set alle tre serier? Så kan du jo allerede i dag booke din tur i escape room og se om teorierne holder vand.


Seneste artikler

Tror du på, at der er mere mellem himmel og jord end hvad vi lige går og forventer? Eller er konc…
Escape rooms bliver fortsat mere og mere populære både som kulturoplevelser og som teambuildings …

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få spændende nyheder og tilbud fra Mystery Makers.
  • Telefontider:
  • Man-tors

    10:00-16:00

  • Fredag

    10:00-15:00

  • Lørdag

    10:00-14:00

Mystery Makers
Grønningen 15
1270 København K
CVR-NR. 36 91 29 01