Spring til hovedindhold

:sun_with_face:20% rabat på alle oplevelser til venner og familie i sommerferien med koden "SUMMERFUN20".
Tilbuddet gælder kun for oplevelser mellem 1. juli og 9. august. Oplev sjove og unikke stunder i det skønne sommervejr! :sun_with_face:

Searching Availability...

5 tips

Her får du 5 tips til at være et vinderhold

Hvad er din superkraft, når du skal samarbejde med dit team? Og hvad er dine kollegers superkræfter? Det skal du læse mere om herunder, hvor vi vil give gode råd til, hvordan I optimerer jeres teamwork og bliver et high performance team. Derudover kan du i bunden af siden finde artikler med inspiration til selvsamme.

Lige inden du og dit team træder ind i et af vores Mystery Room til jeres teamudvikling, bliver I præsenteret for vores 5 tips til at være et vinderhold. Disse tips er lavet for at give jer et indblik i, hvordan I bliver et højtydende team. Formålet med at I kommer til teamudvikling hos os er nemlig, at vi skal gøre jer til effektive teams. På sådan en dag er der masser af udviklingsmuligheder, og vi skal nok guide jer igennem til at gå derfra og være velfungerende grupper og teams. 

I hver især tage stilling til, hvad I tror, jeres superkraft vil være ud fra de fem tips. Er du bedst til at være nysgerrig på opgaven, tænke højt, holde overblik over de mange ledetråde, være en motiverende kollega, eller holde den høje kampgejst?

I samarbejde med adfærdseksperter har vi lavet de 5 tips ud fra observationer af 10.000 professionelle teams i vores Mystery Room spil. Vi har sammenholdt vores observationer med forskning om samarbejdsdynamikker blandt high performance teams. Det viser sig, at det er disse fem ting, der karakteriserer high performance teams i Mystery Room såvel som på arbejdspladserne “ude i virkeligheden”.

Det rigtig interessante ved disse 5 tips er, at man ofte fejlplacerer sig selv. I et Mystery Room bliver man sat i en setting, hvor de gængse arbejdsgange og det øvrige hierarki bryder sammen – det er i disse gyldne minutter, at I virkelig lærer hinanden at kende.

Herunder uddyber vi vores 5 tips, så I kan være godt klædt på til jeres teamudviklingsdag hos Mystery Makers.

1: Vær nysgerrige

Denne persontype er optaget af at definere det forelagte problem, og går med det samme ved hjælp af refleksivitet og tankemønstre i gang med at lede efter relevant information til at løse opgaven. Det vil ofte være den person, som går forrest og iklæder sig førertrøjen. For denne person handler det nemlig om at få indsamlet så meget information fra starten, og det er nysgerrighed, der står allerøverst på denne persons liste. Alle afkroge og muligheder bliver afsøgt, og dernæst kan der afsættes tid og ressourcer til at danne overblikket ved hjælp af anerkendende procesøvelser. Denne persontype skubber en arbejdsopgave i gang. 

2: Tænk højt

Denne persontype er meget optaget af at vidensdele på kryds og tværs, og fokuserer på, at alt information og viden bliver kommunikeret ud, således at der opstår samarbejde på tværs. Denne persontype vil ofte spørge sig selv: Hvad er et godt samarbejde? Og vil undervejs sørge for at finde svaret på dette. Denne persontype vil ofte holde styr på, om den relevante viden er blevet delt, om alle er blevet hørt og om den nødvendige feedback er blevet givet – det styrker nemlig et teamsamarbejde. Det er ofte den person, som forsigtigt sænker armen mod håndbremsen i et forsøg på at få hørt alle udfordringer og ideer. Denne persontype sørger for at alle er med på, hvad opgaven går ud på, og at alles udfordringer og ideer bliver hørt.

3: Hold orden

Denne persontype holder, efter bedste evne, det forkromede overblik og er meget optaget af at alt, der er blevet fundet, bliver lagt i orden, således at intet af den vigtige viden går tabt. Denne persontype vil gerne sætte de rette rammer for et selvstyrende team. Det er ligeledes samme persontype, som sørger for at holde overblik over hele processen og på den måde i højere grad ønsker at forstå, hvordan teamet fandt vejen til målet for på den måde at blive et højtydende team. Denne persontype sørger for at holde styr på det hele, og er meget optaget af at definitionen på teamstruktur følges.

4: Bliv ved

Denne persontype er guld værd at have på holdet, når man føler, at man har ramt en betonmur, og de er med til at sørge for at sikre fastholdelse af alle medarbejdere. Det er i disse situationer, hvor denne persontype bryder ind og motiverer holdet til at fortsætte. Denne person spørger sig selv: Hvad fastholder medarbejdere? Og svaret for denne persontype er ofte den rette motivation. De giver ikke så let op, og kaster sig glædeligt over at fortsætte jagten på de mange ledetråde – det er en arbejdsfastholdelse, som driver denne persontype. Denne persontype sørger for, at teamet hele tiden fortsætter med at afprøve ideer og løsninger – også når det hele virker uoverskueligt. 

5: Hav det sjovt

Denne persontype er god til at fejre de små sejre, og bidrager med en enorm kampgejst. Deres høje humør motiverer holdet til at tro på sig selv. Det er denne persontype, som kommer med de anerkendende bemærkninger, et klap på skulderen eller en highfive, når man endelig løser gåden. Derudover er denne persontype også opmærksom på, foruden sejrene, at reflektere over, hvad der undervejs gik galt i processen i et forsøg på at lære af fejlene. Denne persontype har sine medspilleres følelser for øje og sørger for, at alle har det sjovt alt imens, at de lærer noget af oplevelsen. Det er for denne persontype vigtigt, at man forbliver som velfungerende grupper og teams.

Vi vil gerne dele vores viden om high performance team med jer

For at I er bedst klædt på til en dag med Teamudvikling hos MysteryMakers anbefaler vi først og fremmest, at I sætter jeg ind i de ovenstående 5 tips til at være et vinderhold. Derudover vil vi gerne dele en række artikler med jer, som I kan dykke ned i i kaffepausen, på næste teammøde eller i lænestolen på en hjemmearbejdsdag. De kommer her, og vi opdaterer den løbende: 

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få spændende nyheder og tilbud fra Mystery Makers.
  • Telefontider:
  • Man-tors

    10:00-16:00

  • Fredag

    10:00-15:00

  • Lørdag

    10:00-14:00

Mystery Makers
Grønningen 15
1270 København K
CVR-NR. 36 91 29 01