Spring til hovedindhold

🌞 Book firmaets sommerfest allerede nu. Brug Early Bird koden SOMMER24 og spar 20% på alle vores virksomhedsoplevelser mellem Maj og August 🌞

Searching Availability...

DERFOR ER EN TUR I ESCAPE ROOM GOD HJERNEGYMNASTIK

29. aug 2022

Hele pointen med et escape room er at lede efter ledetråde og løse gåder, hvilket jo er underholdende og sjovt for mange. Men udover at dét at undslippe rum, er en fornøjelig aktivitet, er det også godt for hukommelsen og kreativiteten. Problemløsning og puslespil gavner nemlig både hjernefunktion og hjerneaktivitet.

Det er ingen hemmelighed, at escape rooms sandsynligvis er en af ​​de mest sjove aktiviteter, men det er faktisk også bevist, at det at løse gåder, forbedrer dit humør. En artikel i USA Today forklarer, at løse gåder øger vores hjernes produktion af dopamin, som er med til at regulerer vores humør. Hver gang vi løser en opgave korrekt, frigives dopamin i vores hjerner. Ikke så underligt at escape rooms er så sjove! Produktionen af ​​dopamin i vores hjerne hjælper også med at regulere stress.
Artiklen i USA Today beskriver også at problem- og gådeløsning, er med til at forbedre hukommelsen, ved at styrke de eksisterende forbindelser mellem vores hjerneceller. Som et resultat af dette, kan vi forbedre vores mentale hastighed og tankeproces. Dette giver også mening i et escape room da det ofte kan være nødvendigt at huske, hvor man fandt visse ledetråde, eller måske i hvilken rækkefølge disse spor blev fundet. Desuden, er det selvfølgelig åbenlyst at have hurtig tankeprocesser kommer en til gavn i et escape room, da spillet jo er på tid.

En anden fantastisk fordel ved aktiviteterne i et escape room, er at de accelererer opfindsomhed. Dette betyder, at når vi løser gåder og søger efter ledetråde, bliver vores hjerner tvunget til at skabe nye ideer for at komme frem til en løsning. Når vi for eksempel arbejder gennem et puslespil, arbejder vi faktisk gennem en række gæt, og bruger kreativitet til at teste vores teorier. Denne type problemløsning opmuntrer os til at være kreative og innovative på en unik måde. Gennem problemløsning og at arbejde gennem gåder får vi muligheden for at bruge vores hjerner på en unik måde og styrke forskellige dele af hjernen. Vi er i stand til at blive mere kreative, forbedre vores hukommelse og lindre stress! Hvis blot at løse gåder kan hjælpe hjernen med at fungere bedre, skal du bare tænke på, hvad en time i et escape room kan gøre for dig!


Seneste artikler

Spøger det på Kronborg Slot?

Tror du på, at der er mere mellem himmel og jord end hvad vi lige går og forventer? Eller er konc…

5 måder jeres sammenhold forbedres på af en tur i escape room

Escape rooms bliver fortsat mere og mere populære både som kulturoplevelser og som teambuildings …

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få spændende nyheder og tilbud fra Mystery Makers.
  • Telefontider:
  • Man-tors

    10:00-16:00

  • Fredag

    10:00-15:00

  • Lørdag

    10:00-14:00

Mystery Makers
Grønningen 15
1270 København K
CVR-NR. 36 91 29 01

da_DKDanish