Spring til hovedindhold

:sun_with_face: Planlæg jeres sommerfest, polterabend, eller enhver fest med underholdning fra Mystery Makers. Oplev sjove og unikke stunder med venner, familie og kollegaer i det skønne sommervejr! :sun_with_face:

Searching Availability...

7 af verdens vildeste mysterier

29. aug 2022

Bimini Road – Vejen til Atlantis?

Alle har hørt historien om den sunkne by Atlantis, men har du hørt om mysteriet bag Bimini Road før?

I 1968 blev der fundet en undervands vej samt mur-lignende formation tæt på North Bimini øerne i Bahamas. Det blev først anslået at tunnelen under vandets overflade var skabt af naturen, men på grund af den usædvanlige placering af stenene mener mange, at den er en del af den mistede by Atlantis. Stenene har forbløffet indfødte, mystikere og forskere i generationer. Siden stenene blev opdaget, har undersøgelserne været præget af både underlig og reel videnskab, som alle kun har kun har bidraget til at intensivere mysteriet. En række af videnskabsmænd mener, at lignende klippeformationer kan findes i andre dele af verden og derfor peger på at de skulle være menneskeskab af ældgamle civilisationer. I en nyere ekspedition opdagede amatørarkæolog Dr. Greg Little en anden række af klipper i samme formation lige under den første, hvilket ledte ham til at tro, at vejen faktisk er toppen af ​​en mur. Spørgsmålet forbliver: En mur rundt om hvad? Bimini Road strækker sig cirka 800 meter og har en J-lignende format. Stenene er rektangulære og er næsten 20 meter under vandet.

Stonehenge – De store sten der kom ud af det blå

Vi forbliver i geologiverden, men rykker lidt tættere på Danmark til fænomenet Stonehenge i England.

Folk der interesserer sig for konspirationsteorier og mysterier, kender måske til Stonehenge, der i mange folks opfattelse er verdens mest mystiske sted. Dette sæt sten er lagt i en hesteskoformet ring på den  tomme Salisbury-slette for mere end 4000 år siden. Stenene er af typen Sarsen, som er en hård type sandstend der vejer mere end 25 ton. Så hvor er mystikken i et par kæmpesten tænker du måske? Grunden til at Stonehenge er præget af mystik, er fordi ingen er helt sikre på hvem der byggede monumentet og hvordan de bar sig ad. En populær teori, der var fremskredt i det 19. århundrede, var, at Druiderne, et folk, der eksisterede i Storbritannien før den romerske erobring, havde bygget det som et tempel. Dog har moderne arkæloger undersøgt denne teori nærmere og har påvist at byggeriet af Stonehenge blev afsluttet mindst 1.000 år, før Druiderne kom til magten. På trods af dette, har moderne Druidier gjort krav på Stonehenge og afholder hvert år en cermoni ved sommersolverv. Dog har flere undersøgelser har påbevist at Stonehenge går så langt tilbage som for 11.000 år, så kort sagt, ingen er sikre på hvordan hulen de tunge sten blev placeret der og hvorfor de gjorde.

Nazca-linjerne – Tegningerne ingen vil stå ved

I Perus ørken finder man et af de mest mystificerende monumenter verden – de massive  geoglyffer, der er kendt som Nazca-linjerne. Fra geometriske mønstre til ”tegninger” af forskellige dyr og menneskelignende former, der kun kan ses højt fra luften, efterlader generationer mundlamme. Hvem byggede dem, og hvad var deres formål? Er det bare gamle afgrødecirkler? Eller måske landingsstriper til fremmede guder/astronauter? Eller har aliens været på spil og lavet en kæmpe astronomisk kalender? Teorierne lyder sågar på at der tale om en sekts værk.

Nasca-linjerne er placeret i Pampa-regionen i Peru. Den øde slette af den peruanske kyst, der omfatter Pampas of San Jose (Jumana), Socos, El Ingenio og andre i provinsen Nasca, som ligger 400 km. Syd for Lima dækker et område på cirka 450 kvadratkilometer med sandørken samt skråningerne af konturerne i Andesbjergene.

Linjerne blev først opdaget, da kommercielle luftfartsselskaber begyndte at flyve over den peruanske ørken i 1920’erne. Passagerer rapporterede at se ‘primitive landings striber’ i jorden nedenfor. Ingen vidste, hvem der havde bygget dem, eller hvorfor. Siden deres opdagelse har Nasca-linjerne inspireret til fantastiske forklaringer. Nazca-sletten er næsten unik for sin evne til at bevare markeringerne på den på grund af kombinationen af ​​klimaet (en af ​​de tørreste på Jorden, med kun tyve minutters nedbør pr. År) og den flade, stenede jord, der minimerer effekten af vinden på jordoverfladen. Uden støv eller sand til at dække sletten og kun lidt regn og vind, forbliver linjerne vedligeholdt. Mange af linierne danner geometriske figurer: vinkler, trekanter, klaser, spiraler, rektangler, bølgede linjer osv. Andre linjer danner koncentriske cirkler. Mange af linjerne er tilfældige og ser ikke ud til at have noget mønster for dem. De ses over den spredte tilsyneladende tilfældigt over den øde slette, krydser og krydser uden nogen åbenbar grund.

Bermuda-trekanten – Hvor blev folk af?

Bermuda-trekanten er også kendt som djævelens trekant og er et område afgrænset af punkter i Bermuda, Florida og Puerto Rico, hvor skibe og fly påstås mystisk forsvinde i tynd luft – eller dybt vand?

Udtrykket “Bermuda Triangle” blev opfundet i 1964 af forfatter Vincent Gaddis.  “The Bermuda Triangle.” Mysteriet er siden blevet fremmet i tusinder af bøger, magasiner, tv-shows og websteder. I årenes løb er der blevet foreslået mange teorier der alle forsøger at forklare mysteriet. Nogle forfattere har udvidet ideen om at Atlantis ligger på bunden af havet under bermuda-trekanten og det er Atlantis’ krystalenergier der får skibe og fly til at synke. Andre, mere fantasifulde forslag, inkluderer tidsportaler, hvor en kløft i universets rumtidsstruktur åbner sig i dette bestemte trekantsområde, samt rygter om fremmede baser under vandet.

Atter andre mener, at forklaringen ligger i en slags ekstremt sjældent, geologisk eller hydrologisk forklaring. Den indebærer at skibe og fly ødelægges grundet lommer med brandfarlig metangas, der reagerer når lyn eller andre elektriske gnister kommer i kontakt med havet. Andre teorier lyder på mystisk geomagnetisk abnormalitet, der skaber navigationsproblemer, der forvirrer piloter og på en eller anden måde får dem til at kaste sig ned i havet. Teorierne er utallige, så det er egentlig bare at vælge hvilken en du selv hælder mest til.

Area 51 – Området vi alle vil vide om eksisterer

Hvis du har adgang til internettet, så har du nok set havet af memes, reddit-tråde og tweets omhandlende det famøse Area 51. Men hvad handler hele miseren egentlig om?

US militærbasen, placeret et ukendt sted i ørkenen, har længe været centrum for en sammensværgelse blandt alien fans og ufologer (mennesker, der søger efter UFO’er). Et sted midt i Area 51s store ørkenareal, mener de, at der er et stærkt beskyttet underjordisk laboratorium, hvor regeringen holder og undersøger fangede alien fly og måske også endda aliens. Troen på at Area 51s militære base er et dækning for alien forskning, er blevet mytologiseret fuldstændigt af popkultur i årenes løb. En række af entutastiske alien fans, planlægger endda også at besøge Area 51 på egen hånd. Dog har USAs militær gået ud med officelle beskeder om at de err ankommer i håb om at finde parkerede flyvende tallerkener og grønne aliens, vil helt sikkert blive skuffede af to grunde. Den første er, at ingen får lov at nærme sig stedet, der er lokaliseret i staten Nevada. Det andet er, at Area 51 er USAs overvågningsprograms hovedkontor. I 1950’erne var det stedet, hvor nogle af de vigtigste spionfly i amerikansk historie blev samlet, testet og i sidste ende sendt til missioner. Eksperter siger, at det sandsynligvis forbliver et område for luftvåben og amerikanske spionagenturer at udvikle den næste generation af fly og andre krigsvåben. Det er ikke så underligt, at hemmelighederne i Area 51 er begravet så dybt. Men den manglende information om, hvad der faktisk foregår i Area 51, har gjort det muligt for de mange rygter og myter om stedet at blomstre. Disse myter har bragt mange amerikanere til at tro, at de fortjener at vide om, hvad der sker der.

Amelia Earhart – Flyet der forsvandt

Amelia Earhart er en af ​​historiens mest fremtrædende figurer inden for luftfart og har været inspirationskilde til adskillige film, bøger og teaterstykker. Født i 1897 i steg Earhart til berømmelse på grund af hendes forbløffende resultater som en kvindelig pilot. På det tidspunkt betød dét at være både kvinde og pilot at blive mødt med mange forhindringer, og endda hendes egen familie frarådede hende fra at lære at flyve. På trods af disse udfordringer satte hun et utal af rekorder i luftfarten og blev den første kvindelige pilot, der flyver alene over Atlanterhavet.

Det er dog hendes uheldige forsvinden, efter at hun begyndte på sin ambitiøse globale flyvning i 1937, der har betaget folk indtil i dag. Den 1. juni 1937 rejste Earhart og Fred Noonan, hendes navigatør på deres transkontinentale flyvning på et tomotors Lockheed Electra-fly. Mindre end en måned senere nåede de Lae, New Guinea, efter at have fløjet 22.000 mil og med 7.000 mere to go, før de nåede til Oakland igen. Efter afgang fra Lae måtte de flyve yderligere 2.500 mil, før de nåede deres næste stop – Howland Island, en utrolig lille ø i Stillehavet – for at tanke tanken. Desværre betød overskyet himmel, problemer med radioen og lavt brændstof, at Earhart og Noonan ikke nåede deres destination. På trods af ekstreme bestræbelser på at lokalisere flyet, som endte med at udgøre den dyreste luft- og søsøgning i amerikansk historie, var der intet tegn på Earhart eller Noonan nogen steder. Earhart blev officielt erklæret død den 5. januar 1939. Hvad der skete efter styrtet er stadig uklart. Flere teorier er opstået, som stadig diskuteres den dag i dag. En teori foreslår, at Earhart var en hemmelig agent for den amerikanske regering, og at hun blev fanget af japanerne for at forsøge at spionere på japansk-besatte øer. Den mere udbredte teori er, at Earhart og Noonan nåede en ubeboet ø, Nikumaroro, hvor artefakter som værktøj og flyvrak blev fundet senere hen. Ingen teori er i sidste ende blevet bevist sand, og Earharts forsvinden er stadig et af de mest populære mysterier i amerikansk historie.

Korncirkler

Korncirkler – mærkelige mønstre, der på mystisk vis dukker op natten over på landmænds marker – efterlader befolkningen undrende. Cirklerne findes for det meste i Storbritannien, men har spredt sig til snesevis af lande over hele verden i de sidste årtier. Mysteriet har inspireret utallige bøger, blogs, fangrupper, forskere (kaldet “cereologer”) og endda Hollywood-film. På trods af at de er blevet undersøgt i årtier, forbliver spørgsmålet: Hvem – eller hvad – skaber dem?

Nogle hævder, at de første korncirkler (skønt de ikke blev kaldt det på det tidspunkt) optrådte nær den lille by Tully, Australien. I 1966 sagde en landmand, at han så en flyvende tallerken stige op fra et sumpet område og flyve væk. Korncirkler begyndte først rigtigt at vise sig i 1970’erne, hvor enkle cirkler begyndte at opså på det engelske landskab. Antallet og kompleksiteten af ​​cirklerne steg dramatisk og nåede et højdepunkt i 1980’erne og 1990’erne, hvor stadig mere detaljerede cirkler blev produceret, inklusive dem, der illustrerer komplekse matematiske ligninger. I juli 1996 dukkede en af ​​verdens mest komplekse og spektakulære korncirkler op i England på tværs af en motorvej fra det mystiske og verdensberømte Stonehenge-monument i Wiltshire-landskabet (vent, har vi ikke lige læst om det?).  Det var et forbløffende mønster, senere kaldet Julia Set. Kompleksiteten i Julia Set indledte teorierne om hvorvidt skaberne var af menneskelig intelligens eller ej. Generelt, lyder teorierne på at det aliens der har haft gang i UFO’en og flænset markerne. Det forbliver dog enkontroversiel holdning. Det som er værd at bide mærke i med korncirkler er dog, at i modsætning til andre mystiske fænomener som psykiske kræfter, spøgelser eller Bigfoot, er der ingen tvivl om, at korncirkler er “rigtige”. Beviset for, at de findes, er klare og overvældende.

Kan du heller ikke få nok af mysterier? Så book din Mystery Hunt i dag.


Seneste artikler

Spøger det på Kronborg Slot?

Tror du på, at der er mere mellem himmel og jord end hvad vi lige går og forventer? Eller er konc…

5 måder jeres sammenhold forbedres på af en tur i escape room

Escape rooms bliver fortsat mere og mere populære både som kulturoplevelser og som teambuildings …

TILMELD DIG
VORES NYHEDSBREV

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få spændende nyheder og tilbud fra Mystery Makers.
  • Telefontider:
  • Man-tors

    10:00-16:00

  • Fredag

    10:00-15:00

  • Lørdag

    10:00-14:00

Mystery Makers
Grønningen 15
1270 København K
CVR-NR. 36 91 29 01