»Du kan lære mere om et menneske ved én times spil end ved et års samtale.«
– Platon
Historisk GÅDEJAGT FOR DIN KLASSE
Læring gennem leg
I samarbejde med Nationalmuseet og Kulturstyrelsen er Mystery Makers stolte af at skabe lærerige gådejagter på en række historiske lokationer i København.
Tag hele klassen med på en historisk og underholdende rejse på Kastellet. Den nationale sikkerhed er i fare. I deltager i en skjult krig om livsvigtige informationer. I skal hjælpe hinanden med at løse et mord på Kastellet, men pas på! Den skyldige dobbeltspion findes blandt jer!
“God klasseaktivitet – Super spændende oplevelse, der virkelig får gang i tænkningen.”
– Nanna, klasselærer
Sådan foregår det
Du får udleveret en mystisk æske på Frihedsmuseet, lige ved Kastellet. Den indeholder alt, hvad du skal bruge. Et brev fortæller dig, hvor du skal åbne æsken, og så er du i gang!
Æsken er fyldt med små, gådefulde bøger, der fører jer rundt på Kastellet.
For at løse gåderne skal I udforske Kastellet grundigt. Brug de imponerende omgivelser sammen med indholdet i æsken og løs mysteriet!
Ofte stillede spørgsmål
Mystery Makers vil gerne støtte op om alle de undervisere, der ser værdien i at skabe læring gennem leg. Derfor kan vi tilbyde nogle rigtig fine priser, hvor alle kan være med. Kontakt os her for at få et tilbud.
I skal hente Mystery Hunt spilæskerne på Frihedsmuseet, 2 minutters gang fra Kastellet og 15 minutters gang fra Kongens Have. I må gerne afhente pakkerne før den dag I skal bruge dem. Når I planlægger afhentningen af gådematerialet, skal I være opmærksomme på Frihedsmuseets åbningstider.
Du får typisk fire Mystery Hunt spilæsker til at dele din klasse op i mindre grupper af 4-8 deltagere. Spilæsken indeholder alt det materiale I skal bruge for komme rundt på gådejagten.
I kan være op til 100 deltagere fordelt på mindre grupper af 4-8 deltagere.
Du skal booke oplevelsen og dele din klasse op i mindre grupper alt efter hvad I booker. Derudover skal du bare være den trygge guide, der fragter dem til og fra oplevelsen. Om du vil deltage i oplevelsen, eller være med som observatør, er helt op til dig.
FAGLIGHED
Du vil som lærer finde elementer i Mystery Hunt oplevelsen som passer godt med nedslag i dine læreplaner. Se relevansen for fagene nedenfor.
I kan tale om materialets opbygning og hvilke virkemidler der afgør hvordan teksten skal læses op. I kan dykke ned i konkrete sætninger eller f.eks. diskutere de talemåder og ordsprog som I er stødt på undervejs. Hvad betyder det,”at den man tugter, elsker man”? Eller, hvad vil det sige at sætte noget over styr?
Turen passer godt med et forløb om centrale udviklingslinjer og begivenheder i Danmarks historie omkring kongerækkerne. I møder også Struensee, Caroline Amalie og de andre karakterer på jeres tur rundt i Kongens Have.
Skjult i de fortællinger I kommer igennem introduceres flere eksempler på magt, politiske handlemuligheder og intriger. I kan diskutere de forskellige sager og perspektivere dem til lignende sager i nutiden og hvordan de nu ville behandles og løses.
Ønsker I at gøre turen til en del af jeres engelskundervisning, kan I få materialet på engelsk i stedet for.
Baggrunden for mange af de royale intriger handler tit om svigt eller kærlighed. I kan diskutere hvordan den forbudte kærlighed pga. familieforhold eller status stadig fylder meget i nutiden. I kan tale om arrangerede ægteskaber, identitet og forbudt kærlighed i forskellige religiøse sammenhænge.
Der er også en karakter, som har valgt at gå i kloster – hvorfor gør hun det og hvad betyder det egentlig?
Tag billeder af de skulpturer og statuer I kommer forbi på jeres tur, så I kan analysere dem senere i undervisningen i arbejdet med visuel kultur og traditionelle kunstformer. Eller dyk ned i en enkelt skulptur sammen:
Eksempelvis Løven og Hesten
Diskuter politisk kunst, der ikke kun noget fra nutiden.